Србија нема амбиции за влез во НАТО поради лошите спомени од не толку одамнешното бомбардирање.

За разлика од говори за мир и стабилност што ги водат сите лидери на земјите од регионот кои се веќе НАТО членки, Србија набавува оружје од Русија.

За скоро се очекува да пристигнат 30 руски тенкови кои ќе го збогатат артиљерискиот арсенал на Србија.

Соработката на Србија со Русија се базира воена соработка за чија „блискост“ Србија има бројни замерки од ЕУ и САД.

Извор: Novosti.rs

претходниот член,СЗО најде атернативен метод во лекување на пациенти во критична состојба од КОВИД19 кој се претпоставува дека ќе понуди поефикасни резултати од респриатори
Следната статијаСЗО се откажа од идејата за скоро спасување на светското население од пандемијата со КОВИД19 преку вакцина