дома информација Мразот на Грендланд се топи со огромна брзина, глобалното затоплување ќе нанесе...

Мразот на Грендланд се топи со огромна брзина, глобалното затоплување ќе нанесе многу промени на Земја

1027
0

По пвоод глобалото затоплување научниците од Охајо спроведоа истражување.

Истражувањето покажа дека ледот се стопил до точка кон која нема враќање што значи дека изгледот на Земја целосно ќе се промени во наредните неколу години.

Причини за топење на огромна количиња на санта мраз е токму глобалното затоплување.

Глобално затоплување стана актуелна тема од пред 20 до 30 години кога научниците почнаа да предвидуваат дека еколошките стандарди и човечкиот фактор предизвикуваат штетни последици.

Ефектот на стаклена градина кој потекнува од загадување на воздухот со CO2 почнува да ги топи мразовите на Артикот и Антартикот со што значително ќе се зголеми нивото на водата и водата ќе навлезе и ќе го оштети копното на многу континенти.

Извор: МИА