дома информација вест Мило Ѓукановиќ планира да го повика своето гласачко тело на граѓанска непослушност...

Мило Ѓукановиќ планира да го повика своето гласачко тело на граѓанска непослушност и масовни протести

812
0

Црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ попладнево организираше таен состанок во Вила Горица.


Два дена откако ДПС го загуби мнозинството на парламентарните избори, по триесет години неприкосновено владеење, Ѓукановиќ ќе се состане со сегашните коалициски партнери во Вила Горица во 16 часот.

Во јавноста се шпекулира дека ќе го повика своето гласачко тело на протест и граѓанска непослушност.

Загубата на Мило Ѓукановиќ на овие парламентарни избори и победата на опозицијата многумина ја видоа како ослободување на Црна Гора.

Во медиумите особено медиумите од регионот сооштуваа дека Црна Гора е конечно слободна по победата на опозицијата во Црна Гора.

Извор: Novosti.rs