дома информација вест Мајки на деца до шест години најавуваат протести против одлуката на владата...

Мајки на деца до шест години најавуваат протести против одлуката на владата да се вратат на работа

780
0

Мајките на деца до 6 години најавија протест на одлуката на владата да се вратат на работните места до 23ти Септември.

Министерот за здравство, Венко Филипче најави прекинување на породилното отсуство и враќање на работа на жени кои претходно користеле породилно отсуство на 23ти септември.

Продолжување на породилно отсуство нема да има, а на ова одлука се спротиставија и мајките на деца до 6 години.

Тие најавуваат протести, бидејќи како што велат градинките не исполнуваат услови за работа и нивните деца ќе останат незгрижени доколку тие се вратат на работа.

Извор: МИА