Оние со Б + крвна група имаат поголема базална метаболичка вредност (БМР), што им го отежнува здебелувањето, објаснува д-р Сима.

Дали сте во постојана борба со тежината, дури и додека ги следите советите како дете? Ако сте меѓу оние за кои слабеењето е скоро невозможна мисија, можеби причината е вашата крвна група.


Нутриционистот Сеема Кана објасни дека луѓето кои имаат крвна група АБ + или АБ – имаат големи потешкотии во отстранувањето на несаканата тежина.

Причина? Луѓето со споменатите крвни групи тешко можат да ги променат своите навики во исхраната. Оние со крвни групи О + и Б + полесно ќе се ослободат од несаканите масни наслаги.

Луѓето со Б + крвна група имаат поголема базална метаболичка вредност (БМР), што им го отежнува здебелувањето, објаснува д-р Сима. Ако сте личност со крвна група А, тогаш дали сте подложни на зголемување на телесната тежина или не зависи од вашата генетика.

Naturopath Peter J. D’Adamo создаде диета за секоја крвна група и тврди дека храната што ја консумираме реагира со нашата крв, така што диетата дизајнирана според крвните групи е одличен избор за стимулирање и забрзување на варењето на храната, вели тој.

Покрај тоа, на овој начин можете да спречите развој на разни болести кои ви се закануваат, објаснува Питер и наведува дека држејќи се до планот за диета за секоја крвна група што ја имате, лесно можете да ја постигнете посакуваната тежина и да го продолжите животот.

Извор : Novosti rs ;