Доктор Чејсон на соцјалните мрежи го сподели своето искуство со вршење на прегледи на малолетни труднички.

Тој откри дека појавата – малолетни труднички е многу честа во државите од арапскиот свет каде што живеел и работел.

До пред неколку децении малолетни труднички биле непосредна реалност и на државите од Балканот.

Запрепастувачките фотографии од малолетни труднички во продолжение:

Image may contain: 2 people, people sitting
Image may contain: 3 people

Во одредени култури во светот, женските деца се продаваат на многу мала возраст за исклучително повозрасни мажи и тие немаат никакво право на избор поврзан со образование, професија, брак и планирање на семејство.