Објавувањето на списокот на британски крилја, кое првично требаше да биде објавено во јуни, е одложено за 10 октомври.

Британската кралица Елизабета Втора ќе посочи на одличната и посветена работа на стотици лекари, медицински сестри, донатори и волонтери за време на пандемијата на вирусот корона, кога нејзиниот годишен роденден ќе биде објавена следниот месец.

Објавувањето на списокот, кое првично требаше да биде објавено во јуни, беше одложено за 10 октомври, со цел да се додадат имињата на луѓето кои играа клучна улога во првите месеци во борбата против пандемијата КОВИД-19, пренесува Танјуг, повикувајќи се на Ројтерс.

Велика Британија има најголем број смртни случаи од коронавирус во Европа и најтешки економски последици меѓу разбиените земји.


Ненаследни благородни титули

Честа, давајќи му ненаследна благородна титула, датира од времето на владеењето на кралицата Викторија во 19 век и нејзината цел не е само да им оддаде почит на славните, туку и на сите оние кои придонеле за животот на земјата, честопати со несебична и помалку позната работа.

Во јули, кралицата Елизабета Втора го венчаше капетанот Томас Мур, кој собра 40 милиони фунти за здравствените работници додека одеше во неговата градина со помош на пешак.

Извор: Aljazeera Balkans