Денеска се одбележуваат 28 години од создавање на независна и самостојни вооружени сили во Македонија.

По повод одбележување на 28 години од постоење на АРМ честитки упатија врховниот командант на вооружените сили претседателот Стево Пендаровски и актуелната министерка за одбрана – Радмила Шекеринска.

Со високи почести низ касарните во Македонинја и со воени вежби денеска ќе се слави денот на АРМ.

АРМ е формирана во 1992 година и според официјалните статистики располага со 9000 редовен кадар и 60.000 резервен кадар.

Во организацијата на АРМ се очекува промена со однос на стандардите во НАТО системот по влезот на Македонија во НАТО.

претходниот член,BUSHIDO (Бушидо) или кодексот на самураите
Следната статијаСЗО: Корона вирусот станува најризичен за лица од 20 до 40 години