Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, на својот инстаграм профилот објави фотографија со индексот на новиот факултет. Како што напиша, со запишување на овој факултет, тој ги остварува своите детски соништа.

По втор пат во животот станав студент, овој пат – Средно спортско училиште за стручни студии @sportskaizdravstvena, во желбата да станам кошаркарски тренер за деца. Вие не би поверувале колку сум среќен што после многу години почнувам да ги остварувам моите соништа од детството.

Претседателот неодамна во интервју објави дека ќе студира да стане тренер во кошарка и дека планира да ја продолжи таа професија по завршувањето на политичката кариера.

Александар Вучиќ вториот факултет го запиша во сериозна возраст, што го прави еден од највозрасните студенти во овој момент во Србија.

Извор: novosti.rs