Бојата е едноставен и достапен начин да започнете да ги применувате принципите на фенг шуи во вашиот дом, а секоја боја има многу слоеви на поврзаност и значење. На пример, секој од петте елементи со кои работиме во фенг шуи е поврзан со различни бои.

Што претставува зелената боја во фенг шуи

Еден од енергетските системи со кои работиме во фенг шуи е системот со пет елементи, кој доаѓа од таоизмот. Системот од пет елементи препознава пет различни видови енергија, од кои секоја има различни квалитети и карактеристики.

Во фенг шуи, ние често ги разгледуваме овие различни елементи со цел да создадеме повеќе хармонија и рамнотежа во домот и животот.

Зелената е поврзана со елементот на дрво, кој се однесува на сочувство, флексибилност, исцелување и раст. Во системот багуа, зелената е бојата на областа фенг шуи багуа поврзана со семејството.

Ова семејно подрачје претставува и нови почетоци и нашата поврзаност со природата. Зелената потсетува на енергијата на пролетта. Со внесување на зеленило во просторот, се поврзувате со зелената и витална енергија на тревата, дрвјата и природата воопшто.

 

ИЗВОРНовости
претходниот член,За 244 милиони деца вчера не беше првиот школски ден
Следната статијаЗа три месеци 521 развод на брак во Македонија

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде