дома информација вест ПОТРЕСНО ВИДЕО: Платеник кој се бори од страна на Азербејџан се снима...

ПОТРЕСНО ВИДЕО: Платеник кој се бори од страна на Азербејџан се снима како моли за помош додека околу него паѓаат гранати

800
0

На социјалните мрежи кружи видео за наводен сириски платеник кој се бори на страната на Азербејџан во регионот Нагорно Карабах и моли за помош.

Имено, на видеото се гледа маж облечен во маскирна униформа на азербејџанската армија и на арапски јазик „се моли на Бога да му помогне“ и додаде дека тие биле „масакрирани“ од силен артилериски оган.

НАГОРНО КАРАБАК: Снимките за кои се тврди дека се од фронтот во Нагорно Карабах, покажуваат наводен сириски платеник облечен во камуфлажа што ја носи азербејџанската армија.

На арапски јазик, тој го повикува Бог да му помогне и вели дека биле заклани од силен артилериски оган. pic.twitter.com/E3vpuzDxEa

Извор: Novosti.rs