Пејачката Тејлор Свифт донираше 23 000 фунти на студентка со седиште во Лондон, која се бори да ги собере средствата за да полага математички курс на Универзитетот во Ворвик.

Интернет страницата за прибирање финансиски средства на Виторија Марио содржи детали за тоа како таа живее во Велика Британија веќе четири години по преселбата од Португалија.

Виторија рече: “Се грижев премногу за парите, што треба да работам и ако треба да барам работа. Таа всушност го оствари мојот сон”.

Американската пејачка, напиша порака на страницата за прибирање финансиски средства на Виторија, бидејќи ја потврди нејзината донација.

Во таа фаза, Виторија собра скоро половина од нејзината цел за прибирање финансиски средства од 40,000 фунти, а Свифт напиша: „Виторија, наидов на вашата приказна преку Интернет и сум толку инспирирана од вашата волја и посветеност да ги претворам вашите соништа во реалност.

„Сакам да ви го подарам остатокот од вашата сума. Со среќа со сè што правите! Со љубов, Тејлор“.

Ова одлука на Тејлор Сфивт наиде на воодушевување кај светската јавност бидејќи ја покажа нејзината хумана страна и човечка топлина со тоа што го промени животот на едно девојче давајќи и прилика да ги оствари своите соништа.

Извор: BBC