Брајан Каплан: ВИ ќе издвојува победа врз човештвото, а потоа ќе не избрише!

Економист Брајан Каплан беше сигурен дека вештачката интелигенција на ChatGPT не е толку паметна како што беше претставено. Прашањето: Дали вештачката интелигенција може да го почека среднорочниот испит на својата додипломска класа во 2022 година? Каплан, од Универзитетот Џорџ Мејсон во Вирџинија, беше во добра позиција да суди. Тој се прослави со обложување на низа … Continue reading Брајан Каплан: ВИ ќе издвојува победа врз човештвото, а потоа ќе не избрише!