9.8 C
Skopje
Tuesday, May 17, 2022

Интервју со Јован Јованов: Уметноста станува ангажирана кога ќе започне да реагира на некои...

Јован Јованов е еден од најпознатите македонски композитори. Со својата работа изврши големо влијание во унапредување на македонската музика за што говорат и бројни...

Мила Тодоровска: Дом за стари лица е добра варијанта не само за изнемоштените лица,...

Мила Тодоровска од Дом за стари и изнемоштени лица „Сончев Дом“ секојдневно води грижа за старите лица. Нејзината желба да им помогне на старите...

Ако прифатам дека сум проста затоа што не се вакцинирам, не значи дека не...

Најсимпатични периодов се овие кои под капата на „општото добро“ жестоко ги напаѓаат луѓето што не сакаат да се вакцинираат укажувајќи им дека се...

ПРАВА НА ДЕТЕТО

Последниве години, светската заедница покажува нагласен и особен интерес за правата на децата! Генерално во светот но секако и во некој невралгични региони имаме...

Интервју со Наде Стојилковиќ: Доколку книгата е привлечна за читателската публика важи онаа народната...

Наде Стојилковиќ е авторка на романот „Ќерката на дрвосечачот“ што стана една од најпродаваните книги од македонски автори во Македонија. Вториот роман на Наде...

Жените избраа: Ова се топ три нејзини омилени секс пози

Перциепцијата на жените кон сексот се менувала во зависност од актуелните промени во вредносниот систем кој е општо и општествено прифатен. Но жените уживаат во...

Специјален едукатор Јелена Спасовска: Од децата со атипичен развој можеме да научиме што е...

Јелена Спасовска е дипломиран специјален едукатор и рехабилитатор. Работи 9 години со деца со посебни потреби и е сопственик на дефектолошко-логопедски центар Детска светлина...

Рубин Земон: Ванчо Михајлов бил етнички Влав

Ги читам многу „експерти" деновиве, велат дека Ванчо Михајлов не бил доволно проучен од нашата наука...Можеби за нив, прв пат се соочуваат како „експерти"...

Пред дождот и по него, пред штрајкот на просветните работници и по него

Ставот на државата кон наставникот е државна политика што сведочи или за силата на државата или за нејзината слабост. Војните не ги добиваат генерали; војните...

Глина и светлина

Трпение…спасение. Трпи, закрпи ги лузните. Не си сам во ова, целиот твој народ го чувствува истото. Сепак, луѓето се плашат кога некој им ја...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!