11 C
Skopje
Sunday, February 28, 2021

Најстарото дрво на Балканот е во СРБИЈА, а старо е над 1.000 години!

Кај српскиот народ, исто како и на сите други места во светот, постои посебна почит кон старите дрвја кои се сеќаваат на...

Корона вирусот се задржува во телото и мутира неколку пати пред повторно да се...

Новиот корона вирус се појавувал повторно и повторно во телото на заразен човек, на крајот убивајќи го организмот што укажува на брза...

СЕ МЕНУВА СВЕТСКАТА КАРТА: Пет сценарија на новиот светски поредок до 2030 година

Корона пандемија може да доведе до пет сценарија за развој на нов светски поредок до 2030 година, смета американскиот експерт за меѓународна...

КОВИД-19 МОЖЕ ДА НАПРАВИ ИМУНИОТ СИСТЕМ ДА ГИ НАПАДНЕ СОПСТВЕНИТЕ КЛЕТКИ НА ЗАБОЛЕНИОТ

Една област на фокус е производство на антитела - моќни протеини способни да онеспособат и убијат нападни патогени како вируси. Од голема...

Корона вирус е всушност корона вируси

Во светските медиуми се повеќе се користи множина, наместо еднина за вирусот кој ја предизвика најголемата пандемија во 21 век досега.

Исто име фигурира и во Полициски билтен за обид за убиство и како автор...

Познато е дека, публицистичката дејност насекаде низ светот не е стандардизирана, не поминува контрола на квалитет и се што ќе се издаде...

Култура на носење маски

Медицинските маски преку „инвазија се населија“ во скоро сите простори во кои се групираа луѓето. Освен во хирушките оддели и медицинските средини,...

Практика – глобална програма за научен сектор.

Питер Мекмахон , доцент за применета и инженерска физика во колеџот за инженерство и Бред Рамшо, асистент на професорот по физика на...

Плавањето во ладна вода може да го заштити мозокот од дегенеративни болести

Пливањето ладна вода може да го заштити мозокот од дегенеративни болести како деменција, откриле истражувачи од Универзитетот Кембриџ. Во...

ВОДАТА НА ПОВРШИНАТА НА МЕСЕЧИНАТА МОЖЕБИ Е МНОГУ ПООБИЛНА ОТКОЛКУ ШТО СЕ МИСЛЕШЕ ДО...

Со години, научниците работеа на откривање на мистериите на водата на Месечината. Сега две нови студии објавени во „Астрономија на природата“ потврдуваат...
2,488FansLike

Recent Posts

Trending Now