На социјалните мрежи се појави фотографија од школски дневник на кој во посебен параграф е запишано 11ти Октомври – „Ден на независноста на Република Македонија“.

Не се наведени податоци кој наставник ја има направено оваа кардинална грешка која има писмена и цивилизациска трага, ниту кој се потрудил оваа грешка да достигне во јавноста.

This image has an empty alt attribute; its file name is 121012294_668132897152759_6539621064101775208_n.jpg

Бројни коментари беа дека, наставниците кои се првите актери во воспитно-образовните процеси не смеат да си дозволат ваква грешка и дека грешката е индикатор за состојбата со писмеността во Македонија.

Како вие гледате на оваа случка 11ти Октомври да се запише како „Ден на независноста на Република Македонија“? Дали станува збор за грешка или пак незнаење?

претходниот член,Еве кои пет места се корона бомби и треба да ги избегнувате колку што е можно:
Следната статијаНајчести „стекнати“ болести кај „комјутерска генерација“ на деца

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде