дома информација вест Уште една компанија го паузираше тестирањето на вакцина против КОВИД19 поради појава...

Уште една компанија го паузираше тестирањето на вакцина против КОВИД19 поради појава на „сомнителна болест“ помеѓу волонтерите

29
0

Компанијата остана недоречена за тоа дали пациентот примал вакцина или плацебо во студија од 60.000 пациенти.

Џонсон и Џонсон го паузираа испитувањето за вакцини КОВИД-19 поради „необјаснета болест“ кај учесник, потврди компанијата.

Фармацевтскиот гигант не потенцираше дали на пациентот му беше дадена плацебо или експериментална вакцина.

Не е својствено за толку големи студии како што се оние што ги спроведоа Џонсон и Џонсон – со вклучени 60.000 пациенти – да бидат привремено паузирани.

Како и да е, со неколку лекови компании кои се натпреваруваат за развој на вакцина против корона вирус, олеснета е со операцијата „Warp Speed“, обидот на американската влада да го забрза развојот, вестите за какви било назадувања будно ги следат политичарите и Американците кои сакаат да излезат од пандемијата која уби повеќе од 214 000.

Извор: Theguardian.com

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде