дома информација вест ЕУ со закон ќе го спречи неоснованиот говор за 5G мрежата

ЕУ со закон ќе го спречи неоснованиот говор за 5G мрежата

Европската унија подготвува иницијатива, со што ќе се ограничат дезинформациите за мрежата 5G.

102
0

Европската унија е подготвена да застане на патот на дезинформации, што може да се прочита на целиот Интернет за мрежата 5G, со заеднички став на нејзините членки.

Официјалното соопштение, потпишано од повеќе членки на ЕУ досега, но не сите репрезентативни земји, заклучува: Како одделни држави и како членки на ЕУ, ние сакаме да придонесеме на европско ниво со нашата експертиза, експертиза и практични примери против дезинформации за мрежата 5G.

Европската унија не сака, спротивно на мислењето на некои поединци, здруженија или претставници на противници на воведувањето на мрежата 5G, да ја запре слободата на изразување на мрежата и технологијата 5G, туку да зборува за мрежата 5G врз основа на факти и докази.

Затоа, Европската унија сака да ја подигне свеста на граѓаните за технологијата 5G, но исто така и да помогне научно да се објасни и докаже влијанието на мрежата 5G врз здравјето на луѓето и животната средина.

Европската унија ќе спроведе разни научни истражувања од областа на здравството и технологијата во врска со мрежата 5G во земјите потписнички на оваа иницијатива, особено врз основа на нив, и ќе спроведе јавно образование и информации за мрежата 5G.

Засега нема податоци дека 5G има штетно влијание врз здравјето на луѓето, ниту дека птиците умираат во лет од мрежата 5G, или дека 5G е предизвикан од вирусот корона.

Извор: Mondo.ba

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде