дома информација вест Во овие моменти најпотребна е солидарност: Институт за трансфузиона медицина апелира до...

Во овие моменти најпотребна е солидарност: Институт за трансфузиона медицина апелира до оздравени од КОВИД19 да донираат крвна плазма

40
0

Да им помогнеме на лицата кои во моментов се борат со коронавирусот – да донираме ковалесцентна крвна плазма! – апелира Институтот за трансфузиона медицина до сите оздравени пациенти кои имале КОВИД-19.

Сите оздравени пациенти кои ги исполнуваат условите за дарители, може да се јават за детални информации и закажување во Институтот за трансфузиона медицина, да ја покажат својата хуманост и да помогнат во лекувањето на другите заболени со КОВИД-19.

Формулар за донор на КОВИД-19 ковалесцентна плазма на следниов линк

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде