дома животен стил Без оглед колку удобно да седите, ногата ќе ви се вкочани, морате...

Без оглед колку удобно да седите, ногата ќе ви се вкочани, морате да ја промените позицијата.

51
0

Далај Лама вели : “Без оглед колку удобно да седите, ногата ќе ви се вкочани, морате да ја промените позицијата.”

Мислам дека е така и во животот. Промената е убава, инаку ќе се вкочаните, телото и и душата не се исполнети. Променете ја положбата. Ова е толку природно. Не е природно за студ во животот, како мува на дебел мед.

Нема ништо трајно, невозможно е целосно да се потпрете на искуството од минатото и да ја претпоставите иднината. Фатете го здивот на сегашноста и уживајте. Главната работа е да ја смените својата позиција, да се обидете и да не се плашите од ништо.

Со ова расположение, вие не само што можете да продадете слон, туку и да превртите планини.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде